De bosnimf

door SvennaFay Hera LeeMa

Laten we je vertellen over de bosnimf die hier vlakbij in ‘t Leen huist.

‘t Bos ligt er verlaten bij. Op drukke momenten zoek je d’r beter niet op. Ze is heel erg op d’r nest gesteld. De lage avondzon schildert prachtige taferelen op d’r zusters. Ze dansen wonderbaarlijk om d’r heen, als in ‘n verering.

Het pad sluit zich langzaam maar zeker. Binnenkort verdwijnt ze helemaal. De pont is voorlopig nog open. De vier wachters begroeten ons als oude vrienden. Een bord verspert de weg als richtingwijzer.

Deze weg is enkel voor ingewijden bestemd. Wie het wachtwoord niet kent, neemt een andere splitsing en verdwaalt in het bos. De sfeer klaart helemaal open. Ze is in de buurt. Haar enthousiasme is te voelen.

Ze ziet er beter uit dan bij het vorige bezoek. De kleur op d’r wangen doet ‘r deugd. de begroeting is hartelijk. Terwijl we naast d’r gaan zitten beroert ze ons voorzichtig. Ja, wij zijn het. ‘t Is echt. De lucht trilt van vivendigheid.

Rondom ons snateren de vogels het uit. Hier is leven, Liefde is hier. Zachtjes wiegen we mee op het ritme van de zingende en van blijdschap kreunende wijze. Het is zo ver. De ooievaar vertelde ‘t al, mijnheer haas eveneens. Het is tijd.

Op de terugweg, aan de splitsing van ‘t pad, ‘n late wandelaar. Als vanzelf wijst ze naar links en verdwijnt het bis in. Ze kent de weg niet. De bosnimf laat alras weten dat ze dankbaar is voor ons bezoek.

Volgende keer blijven we wat langer, beloofd. Tot dan, vriendin.

je was weer geweldig, Helena.

14/03/2021
Svenna Lema
*for you* <3

 


door SvennaFay Hera Leema

Back to CONTENTS


tekstbron: n.v.t.
opgenomen in WEEKBLADEN #43 - engelenengels

Stuur uw bijdragen (enkel tekst aub, geen prentjes) voor de WEEKBLADEN naar weekbladen@radioklebnikov.be

Ontdek onze CD-collectie
op BANDCAMP!