Categories
Lezingen Voordracht

Erik De Smedt leest Bertold Brecht

Download het geluidsbestand van deze lezing (mp3)

    van Bertolt Brecht
in een lezing van Erik De Smedt
tekst

Ja, mijn besten, nu is al het gras opgegeten en op de continenten doet de ronde dat het leven niet meer waard is geleefd te worden. De rassen zijn oud, je mag niets meer van ze verwachten, de kleine planeet is snel en afgeknaagd het is allemaal al voorbij, een tijdlang restte er alleen wat geklets. We zijn maar een klein laat geslacht van ooggetuigen en de tijd zal heten: het rubberen tijdperk.  

Bertolt Brecht
Ooteoote


Ja, mijn besten, nu is al het gras opgegeten en op de continenten doet de ronde dat het leven niet meer waard is geleefd te worden. De rassen zijn oud, je mag niets meer van ze verwachten, de kleine planeet is snel en afgeknaagd het is allemaal al voorbij, een tijdlang restte er alleen wat geklets. We zijn maar een klein laat geslacht van ooggetuigen en de tijd zal heten: het rubberen tijdperk.  

Bertolt Brecht
tekstbron: Ooteoote

lezing toegevoegd op 2020-04-09 09:31

Vertaling van Ja, meine Lieben, jetzt ist alles Gras aufgefressen door Erik de Smedt:
Ja, meine Lieben, jetzt ist alles Gras aufgefressen Und auf den Kontinenten spricht es sich herum, daß das Leben nicht mehr Wert ist, gelebt zu werden Die Rassen sind alt, man darf nichts mehr von ihnen erwarten Der kleine Planet ist flink und abgenagt Es ist alles schon herum, es blieb nur ein Gerede davon eine Zeitlang Wir sind nur ein spätes Geschlechtlein von Augenzeugen Und die Zeit wird heißen Die Gummizeit Uit: Bertolt Brecht, Werke. Große kommentierte Berliner und Frankfurter Ausgabe. Band 13 – Gedichte 3. Gedichte und Gedichtfragmente 1913-1927. Suhrkamp Verlag, Frankfurt a.M., 1993.  

over deze lezing


cover

vertaald door Erik De Smedt


Ontdek onze CD-collectie
op BANDCAMP!